Renoveringsstadiet

Tankar & funderingar

Går ni i tankar och funderingar kring renovering?

Relining eller gräva upp och byta? Tveka inte på att höra av er. 

Offertförfrågan

Redo för en renovering men osäker på kostnad och omfattning?

Ni är varmt välkomna att höra av er för kostnadsförslag.

Vi kan även boka in ett platsbesök. Självklart helt kostnadsfritt.

Relining


Relining eller rörinfodring som man också kallar det betyder att man invändigt renoverar rörledningar i byggnader och mark.

Man väter in en flexibel polyesterfiberfilt med härdplast, anpassad efter tjocklek och dimension. Sedan vrängs filten in i det gamla röret med tryckluft för att sen härda till ett nytt, skarvfritt och självbärande rörsystem inuti det gamla röret.


Relining är både kostnads och tidseffektivt. Mindre miljöpåverkan och det går att bo kvar i en buller och dammfri miljö.

Rörinspektion


En av flera anledningar till en rörinspektion är för att ta reda på rörens skick. Ibland för återkommande stopp eller dålig lukt men också inför ett stambyte eller mindre renovering. Vanligast är det spill och dagvattenledningar som utreds men även dräneringsledningar och ventilationsrör. Efter rörinspektionen lämnas ett utlåtande med tillkommande film.
Rörlokalisering


Vi jobbar främst med lokalisering av spill och dagvattenledningar men går lika bra att hitta positionen på kabelrör och andra typer av rörsystem. Med hjälp av sond och ledningssökare kan vi få reda på hur rörsystemet går i er fastighet eller mark och även hur djupt ledningen ligger. Vid upptäckta skador under en rörinspektion kan vi märka ut exakt vart skadan är i ledningen.

Fräsning


Fräsning eller mekanisk rensning som man också kallar det betyder att man med en snurrande centrerad fräskätting skär och slår bort rostbeläggning i gjutjärnsrör tills dimensionen är den befintliga igen. Det kommer även till hands när spolning inte kan ta bort beläggningarna eller inför relining av ledningen. Uppbyggnad av rötter i betongledningar kan stoppa upp flödet och med tiden sättas igen helt. Rotskärning är då lösningen men bara tillfälligt då rötterna kommer tillbaka. Rekomendationen efter rotskärningen är relining för att bli av med problemet.